Motoristes amb xancletes
Motoristes amb xancletes
Barcelona

Trànsit estudia l'equipació dels motoristes a l'estiu

Trànsit estudia quin ha de ser l'equipament dels motoristes per evitar més sinistralitat

RedaccióActualitzat

Sense guants, amb les cames a l'aire o els braços descoberts i fins i tot amb xancletes. Trobar un motorista ben protegit, en ple estiu, és pràcticament una missió impossible.

Precisament, el Servei Català de Trànsit està analitzant els accidents de moto per traslladar una proposta a la DGT, que vol millorar la llei de seguretat viària per reduir l'alta sinistralitat, i un dels punts que estudien és l'equipament dels motoristes. Un aspecte que alguns no tenen en compte ara a l'estiu, quan fa molta calor. Així ho ha assegurat la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech:

"Una de les coses que estem estudiant és el comportament de determinat equipament que pot portar el motorista i com pot reduir l'accidentalitat. El tema de la indumentària et pot protegir moltíssim i limitar el tipus de lesions que pots patir".

El casc és l'únic element obligatori i tot i que la majoria se saben bé la teoria de com és millor anar vestit per conduir una moto, el cas és que són molts els que van mal equipats per agafar la moto i no porten guants, ni jaqueta ni calçat adequat.

Les excuses són múltiples per no posar-se tota l'equipació i per circular tranquil sense proteccions, la calor o moure's per l'interior d'un municipi.

A l'estiu hi ha més accidents amb moto que no pas a l'hivern, sobretot perquè hi ha més gent que utilitza aquest vehicle. Les conseqüències de l'accident variaran segons les proteccions que porti el motorista. I és que les seqüeles d'una caiguda amb un conductor ben equipat són molt menors, segons ha explicat Estela Membrilla, de l'Hospital del Mar.

"Quan van protegits completament, les lesions són mínimes. Tots els traumatistismes intrabdominals són menors, et protegeixen d'agressions i les fractures no són iguals".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut