Bamako

Motí de desenes de militars de Mali contraris a combatre els independentistes tuaregs

Diversos militars de la caserna de Kati, situat a 15 quilòmetres de Bamako, han ocupat la seu de la televisió de Mali i les principals artèries de la ciutat després de negar-se a ser mobilitzats per combatre els independentistes tuaregs que es van alçar en armes el mes de general nord del país. Els militars han disparat trets a l'aire, han demanat a la població que torni a casa seva i han assegurat que no tenen cap problema amb els civils. Tant la televisió com la ràdio estatals han deixat d'emetre.

RedaccióActualitzat
El nombre de militars amotinats, que al matí podien comptar-se per desenes, sembla que ha augmentat al llarg del dia, de manera que probablement nous efectius s'han sumat a la sublevació. Els carrers són buits i les forces lleials al govern patrullen només als voltants del Palau Presidencial, on es troba el cap de l'estat, Amadou Toumani Touré.

Aquesta no és la primera vegada que els soldats de la caserna de Kati es rebel·len, ja que l'1 de febrer van protagonitzar diversos incidents quan van atacar a ciutadans d'origen tuareg, en reacció als enfrontaments al nord del país. En aquells atacs, es van saquejar domicilis i comerços, suposadament pertanyents als tuaregs, i nombroses persones van resultar ferides.

Des que el grup tuareg Moviment Nacional d'Alliberament d'Azawad (MNAA) va protagonitzar la rebel·lió armada del 17 de gener exigint l'autodeterminació del nord del país, desenes de persones han mort (tot i que no hi ha xifres oficials) i prop de 200.000 s'han vist obligades a abandonar casa seva. Mali, que té previst celebrar eleccions presidencials el 29 d'abril, pateix també una greu crisi alimentària que amenaça una gran part de la població.

L'ambaixada espanyola a Mali està intentant contactar amb els ciutadans espanyols residents en aquest país, al voltant de 160.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut