Barcelona

Mossos es concentren davant d'Interior per reclamar que es reverteixin les retallades

Es queixen de la "fata de voluntat negociadora" de la Conselleria

RedaccióActualitzat

Concentració de centenars de mossos, aquest dilluns al matí, davant la conselleria d'Interior, a Barcelona. Reclamen millores laborals i que se'ls tornin les pagues extres que no van cobrar per les retallades dels anys de la crisi.

La protesta l'han convocada el col·lectiu MosS.O.S. i els sindicats per exigir també que s'augmenti la plantilla, coincidint amb la celebració del Consell de la Policia a la conselleria. Es tracta de l'òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos, que es reuneix habitualment.

Segons un portaveu del col·lectiu, cal una resposta "a les reclamacions laborals, als incompliments des del 2008, les retallades del 2010 i el 2012, i sobretot als impagaments i incompliments d'acords en els últims anys".

Amb tot, ha assegurat que no tenen esperança en la reunió ja que "l'històric de les negociacions sempre ha estat un fracàs" i s'ha queixat de "falta de voluntat negociadora" de la Conselleria.

Entre les proclames destaquen "dignitat", "seguretat", "respecte" o "Mossos de primera amb sou de tercera".

 

Nit acampats a la conselleria

Aquesta nit, mig centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra han passat la nit acampats amb tendes davant del departament. Els primers concentrats van arribar-hi a les vuit del vespre amb la intenció de "rebre" el conseller d'Interior, Miquel Buch, i tota la cúpula de la prefectura a l'entrada a la seu aquest matí.

El carrer Diputació està tallat en aquest punt des d'aquest diumenge al vespre.

 

Els agents anaven vestits de negre i amb espelmes "en senyal de dol" per "vetllar" durant tota la nit el departament.          

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut