Barcelona

Mossos: "No tenim cap indici raonable que estiguem davant d'un atemptat terrorista"

L'home, de 32 anys i de nacionalitat sueca, no portava cap arma i es treballa amb la hipòtesi que tingui "algun tipus de desequilibri" o que "hagi pres substàncies"

RedaccióActualitzat

Poc després de la detenció a trets del conductor d'un camió de butà robat que circulava contra direcció i a gran velocitat pel centre de Barcelona, el comissari dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, Joan Carles Molinero, ha assegurat en roda de premsa que en aquests moments no hi ha cap "indici raonable" que es tracti d'un atemptat terrorista:

"En aquests moments no tenim cap indici raonable que estiguem davant d'un atemptat terrorista vinculat amb cap organització de cap tipus."

L'home, de 32 anys i de nacionalitat sueca, no portava cap arma. Ara, els Mossos, que han assumit la investigació dels fets, treballen amb la hipòtesi que tingui "algun tipus de desequilibri" o que "hagi pres substàncies". També es creu que es tracta d'una persona que feia poc que havia arribat a Barcelona, dies o fins i tot hores.

De tota manera, els Mossos asseguren que ara han de contrastar la informació amb la Policia Nacional i altres policies europees, així com si es pretenia vendre les bombones de butà al mercat negre.

Molinero i l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, han volgut destacar la perillositat d'un camió que circulava "amb velocitat excessiva, amb material inflamable i no atenent peticions per aturar-se dels agents", que "en algun moment han patit per seva integritat". I és que el vehicle no portava les barres de seguretat posades i les bombones anaven caient al llarg del recorregut, posant en risc els vianants i els agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana que el perseguien.

A banda de les bombones caigudes, aquests agents han explicat que en cap moment han tingut la percepció que el detingut, que ara es troba en un centre hospitalari, anés a buscar atropellar vianants i anar a fer mal a la gent. Tot i això, han assegurat que, malgrat que no feia maniobres per atropellar, tampoc en feia per aturar-se i qui se li posava al davant s'havia d'apartar.

"Una conducció temerària, que no evitava ni esquivava cap vehicle que venia de cara. Han estat els vehicles els que l'han esquivat."

Durant la fugida del camió, tres persones han quedat ferides lleus: una dona d'origen brasiler a qui li ha impactat una bombona de butà a la cama, un agent de la Guàrdia Urbana i un altre ciutadà.

Anar al contingut