Barcelona

Mossos de paisà i uniformats acompanyen els revisors del tramvia per evitar-hi fraus

Els mossos acompanyen des d'aquest dilluns els revisors de bitllets a les dues xarxes del tramvia, el Trambaix i el Trambesòs, en el marc d'un pla per reforçar la vigilància en aquest transport públic i evitar el frau i les conductes incíviques derivades de l'impagament de bitllets. El personal de seguretat de l'empresa gestora dels tramvies treballa conjuntament amb els Mossos en aquest operatiu, en què els agents també patrullaran, tant d'uniforme com de paisà, per les instal·lacions.

Actualitzat

El passat mes de febrer la direcció dels tramvies de Barcelona ja van reforçar la seguretat als combois amb un partida de 250.000 euros que l'autoritat metropolitana del transport va destinar a la contractació de vigilants privats per acompanyar els inspectors, i ara ha decidit reforçar aquest pla.

A partir d'aquest dilluns, són els Mossos els que patrullaran per les instal·lacions i acompanyaran els inspectors durant les seves rondes de control i per a la detecció de fraus. Ho faran tant vestits amb l'uniforme com de paisà, i actuaran sempre que l'actuació dels inspectors comporti una reacció desmesurada i agressiva per part dels usuaris que s'hagi enxampat sense pagar el bitllet.

Els agents se sumaran als vigilants privats que des del febrer acompanyen els interventors del Trambesòs i el Trambaix, un dels mitjans de transport que té el nivell de frau més elevat. Aquest nou pla té caracer temporal, de moment fins a finals de maig.

Anar al contingut