Lavrov i Putin en una trobada recent a Sotxi (Reuters)
Lavrov i Putin en una trobada recent a Sotxi (Reuters)
Moscou

Moscou demana explicacions a Madrid per les acusacions d'ingerència a Catalunya

La portaveu d'Exteriors carrega contra el govern espanyol per considerar que s'ha sumat a la propaganda antirussa i que això empitjora les relacions entre els dos països

Actualitzat

El Kremlin ha demanat explicacions al govern de Rajoy per acusar Rússia sense proves de voler interferir, via internet, en el procés sobiranista a Catalunya. La portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors rus, Maria Zajárova, ha carregat concretament contra els ministres Alfonso Dastis, María Dolores de Cospedal i Íñigo Méndez de Vigo per sumar-se, ha dit, a la propaganda antirussa.

En una compareixença informativa, la portaveu ha subratllat que aquesta actitud empitjora les relacions entre tots dos països.

 

"Ens agradaria que els nostres col·legues espanyols comencin a respondre sobre les seves paraules i presentin dades concretes que avalin la suposada interferència (···) El menyspreu cap als fets objectius i l'entusiasme injustificat amb el llançament d'acusacions sense proves amb fonts dubtoses, clarament, no parla bé de la diplomàcia espanyola. Aquests passos l'únic que aconsegueixen és danyar les relacions russoespanyoles"

 

La portaveu russa d'Exteriors ha dit que aquesta situació causa perplexitat:

 

"Rússia lamenta profundament que l'onada de campanyes antirusses que s'ha desfermat en els mitjans occidentals hagi arribat a Madrid a l'àmbit oficial en el context de la crisi catalana (···) Causa especial perplexitat escoltar de boca del ministre d'Exteriors d'aquest país [Alfonso Dastis] dir que Rússia està suposadament interessada a debilitar a Espanya"

 

Aquest dimecres, el cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, va qualificar les acusacions espanyoles d'"histèriques". Lavrov ho va dir després que el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis, denunciés aquestes suposades ingerències davant la Unió Europea. Mariano Rajoy va acusar els "hackers" russos de crear comptes falsos de Twitter per donar suport a la independència de Catalunya.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut