Putin culpa Israel de l'atac a un avió militar rus a Síria (Reuters)
Putin culpa Israel de l'atac a un avió militar rus a Síria (Reuters)

Moscou acusa Israel de l'incident de l'avió rus amb 15 soldats abatut a Síria

Rússia admet que l'aparell l'ha abatut el règim sirià però culpa Israel perquè diu que avions hebreus han atacat Síria utilitzant la nau russa com a pantalla

RedaccióActualitzat

Rússia acusa Israel de l'incident que ha acabat amb un avió rus abatut i 15 soldats morts. L'avió, però, l'ha fet caure un míssil disparat per l'exèrcit sirià de Bashar al-Assad. Segons el Ministeri de Defensa rus, l'error l'ha provocat Israel perquè avions hebreus han atacat territori sirià utilitzant aquest avió com a pantalla davant la defensa antiaèria siriana.

Rússia considera que Israel ha fet provocacions hostils amb aquest incident i es reserva el dret a respondre-hi de manera adequada.

El Ministeri de Defensa rus ha informat que el rastre de l'aparell s'ha perdut aquesta nit sobre el Mediterrani, a 35 quilòmetres de la costa, quan tornava a la base aèria de Khmeimim, al nord-oest de Síria.

Washington ja havia confirmat que qui ha abatut l'avió són les bateries antiaèries sirianes, que no s'haurien adonat que es tractava d'un aparell rus.

Un nou incident bèl·lic que passa poc després de l'acord entre el president rus, Vladímir Putin, i el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, per crear una zona lliure de combatents i armes a la província d'Idlib, al nord de Síria. És un dels últims bastions de l'oposició i també refugi de grups jihadistes.

Es tem que hi hagi una ofensiva de l'exèrcit sirià i rus que podria ser una de les últimes de la guerra i podria acabar amb una massacre i una nova onada de refugiats.

ARXIVAT A:
SíriaIsrael
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut