L'actor Morgan Freeman en una de les seves pel·lícules
L'actor Morgan Freeman en una de les seves pel·lícules
Los Angeles

Morgan Freeman, acusat d'assetjament sexual per vuit dones

Les denunciants són dones que van treballar en la producció dels seus films i periodistes que van cobrir les seves estrenes

Actualitzat

Fins a vuit dones han acusat Morgan Freeman d'assetjament sexual i comportament inapropiat en un reportatge que ha publicat la cadena nord-americana CNN. Les denúncies parteixen de dones que van treballar en la producció de les seves pel·lícules i periodistes que van cobrir les estrenes. Totes coincideixen que mai van fer públiques les seves queixes per por de perdre la seva feina.

La primera dona que ha denunciat l'actor és una jove assistent de producció que, l'estiu del 2015, va entrar a treballar a la comèdia "Going in Style", un film amb Freeman, Michael Caine i Alan Arkin en el repartiment. Però el que ella creia que seria una feina meravellosa va passar a malson quan l'actor va començar a fer-li tocaments i comentaris sobre el seu cos i la roba que duia. Freeman fins i tot li aixecava la faldilla mentre li preguntava si duia roba interior. Van ser vuit mesos d'assetjament que, segons la dona, van portar-la a abandonar la indústria del cinema.

Dones musulmanes denuncien amb el #MosqueMeToo l'assetjament sexual a la Meca

Un episodi similar és el que explica una altra dona durant el rodatge "Now You See Me". Segons ella, Freeman l'hauria assetjat sexualment tant a ella com a la seva assistent amb comentaris constants sobre el seu cos que van fer que canviessin la seva forma de vestir. "Sabíem que seria allà i no podíem dur res ajustat", ha dit.

Entre les denunciants també hi ha tres periodistes que asseguren que van rebre comentaris inapropiats durant la promoció de les seves pel·lícules.  

Segons les dones que es dedicaven a tasques de producció, l'assetjament va passar "repetidament" al llarg de l'última dècada.

Per la seva banda, el portaveu de Freeman no ha atès les diverses peticions de la CNN perquè respongués les acusacions.

Les acusacions contra Freeman se sumen a les que milers de dones d'arreu del món han fet públiques en els últims mesos. Un moviment, el del #MeToo, que ha servit per visibilitzar la magnitud del problema de l'assetjament sexual dins i fora de Hollywood.

El productor Harvey Weinstein, i els actors Kevin Spacey, Casey Affleck o l'actor Bill Cosby han estat alguns dels actors que s'han vist implicats en casos d'assetjament. En el cas d'aquest últim, ja ha estat condemnat.

ARXIVAT A:
FeminismeAssetjament sexual
Anar al contingut