El ministre de Defensa, Pedro Morenés, al Congrés
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, al Congrés
Madrid

Morenés diu que hi ha "tolerància zero" en assetjament sexual a l'exèrcit i UPyD en demana la dimissió

El tema s'ha tractat al Congrés després que la capitana Zaida Cantera hagi demanat la baixa després de denunciar que va patir assetjament sexual i laboral a l'exèrcit

RedaccióActualitzat

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha hagut de respondre al Congrés a una pregunta sobre l'assetjament sexual a les forces armades. L'ha formulada la diputada d'UPyD Irene Lozano que ha escrit un llibre on explica el cas de la capitana Zaida Cantera, que ha demanat la baixa després de denunciar que va patir assetjament sexual i laboral a l'exèrcit.

Amb la protagonista asseguda a la tribuna de convidats, el ministre ha lamentat la situació de la capitana i ha afirmat que manté una política de "tolerància zero" en aquests temes. Morenés ha assegurat que el Ministeri de Defensa i de les Forces Armades "són tenaces en la lluita per la igualtat i la dignitat de la dona" i "exemple" de l'OTAN i altres organitzacions internacionals. "La incidència d'aquests delictes que el ministre de Defensa i les forces armades lamenten profundament és un 400% menor que en la societat en general, i són perseguits i condemnats", ha sentenciat.

El ministre ha dit també que és prioritari "remoure" tots els "obstacles" que impedeixen la igualtat i que entre d'altres iniciatives el seu despartament té en marxa l'observatori militar, els plans d'estudis o el nou Codi Penal militar.

La diputada d'UPyD, però, ha demanat la dimissió de Morenés per aquest cas i l'ha acusat de negar la seva ajuda, afegir mentides en aquest cas i "no moure ni un dit". Després d'afirmar que "hi ha moltes 'zaides' a l'exèrcit de terra, Lozano ha dit que aquest cas no es pot tornar a repetir i ha demanat que s'acceleri l'expedient obert sobre la petició de baixa de la comandant perquè "només vol sortir de l'exèrcit".

En una picabaralla a l'hemicicle, Morenés ha acusat de "baixesa moral" Lozano, li ha demanat que "deixi d'embrutar el bon bon nom de les forces armades per autopromocionar el llibre" i l'ha fet callar. Més tard, però, s'ha disculpat.

Anar al contingut