Mariano Rajoy, Pedro Morenés i Jorge Fernández Díaz durant la Pasqua Militar de dilluns.
El ministre de Defensa, entre Mariano Rajoy i el titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz. (Foto: EFE)
Madrid

Morenés assegura que, a nivell operatiu, l'exèrcit "no té sobre la taula" l'aspiració sobiranista de Catalunya

El ministre de Defensa afirma que als militars "els preocupa" a títol personal les aspiracions sobiranistes de Catalunya, però aclareix que, des del vessant operatiu de les Forces Armades, aquesta qüestió "no està sobre la taula". En declaracions a la cadena COPE, Pedro Morenés ha reconegut que als militars els amoïna que algunes formacions catalanes "posin en qüestió la unitat d'Espanya"

RedaccióActualitzat

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha assegurat que als militars "els preocupa", a nivell personal, que alguns partits polítics de Catalunya "puguin estar qüestionant un valor tan essencial com és la unitat d'Espanya". En declaracions a la Cadena Cope, Morenés ha explicat que, en tot cas, des del punt de vista operatiu de les Forces Armades, les aspiracions sobiranistes de la Generalitat de Catalunya "no estan sobre la taula".

Morenés ha dit que "els militars tenen una opinió personal, perquè són espanyols com tots els altres, i els preocupa" aquest assumpte. El ministre ha afegit que, "en aquest sentit, comparteixen la mateixa preocupació que pot tenir el ministre o qualsevol espanyol que entengui el valor enorme que té la unitat" de l'Estat.

El titular de Defensa s'ha referit al discurs de la Pasqua Militar de dilluns passat, quan va definir les Forces Armades com la institució garant de la sobirania nacional. Morenés ha explicat que no ho va dir "amb cap altra intenció que recordar una de les missions fonamentals que tenen els militars", com és la de treballar per la unitat i la "projecció i prestigi" del país a l'estranger.

Anar al contingut