Gorakhpur

Moren seixanta nens a l'Índia, hospitalitzats en un centre sanitari endeutat

L'hospital havia deixat de rebre oxigen pels deutes acumulats amb el distribuïdor

RedaccióActualitzat

Les autoritats índies intenten determinar els responsables de la mort, aquesta setmana, de seixanta nens a l'hospital Baba Raghav Das Medical College, a la ciutat de Gorakhpur, un centre sanitari públic al nord del país. Els investigadors apunten a la falta de subministraments mèdics, sobretot oxigen, que ha deixat indefensos centenars de nens.

A la falta de recursos i l'escàs subministrament de material mèdic, s'hi suma la situació de l'edifici principal, just en un punt on els cultius de mosquits potencien la transmissió de l'encefalitis, la malaltia que tenien la majoria de les víctimes d'un centre que ha vist com el seu director ja ha dimitit després que l'equip mèdic negués qualsevol precarietat en les instal·lacions i recursos.

Rajiv Rautela, magistrat del districte, ha declarat que les morts dels nens que eren a l'hospital per ser tractats per diferents malalties es deuen a causes naturals.

Més de la meitat dels morts eren nadons que estaven a la unitat de cures intensives. L'hospital havia deixat de rebre oxigen pels deutes acumulats amb el distribuïdor. Els pares van dir que el subministrament d'oxigen a la sala es va acabar el dijous a la nit i que les famílies dels pacients van rebre bosses autoinflables per ajudar els nens a respirar.

El govern de l'Estat d'Uttar Pradesh ha ordenat una investigació. Les morts han desencadenat una tempesta política contra el partit nacionalista en el govern.

Anar al contingut