Quito

Moren la ministra de Defensa de l'Equador, la seva filla i cinc militars en el xoc de dos helicòpters

La ministra de Defensa de l'Equador, Guadalupe Larriva, la primera dona que ocupava aquesta cartera en la història del govern equatorià, i una de les seves filles han mort en un accident aeri prop de l'aeroport de la ciutat de Manta, a l'oest del país. L'accident, en què han mort cinc persones més, s'ha produït pel xoc entre dos helicòpters que feien una maniobra militar per comprovar un sistema de visió nocturna.

Actualitzat

L'accident s'ha produït pel xoc entre dos helicòpters que estaven efectuant una maniobra militar per comprovar un sistema de visió nocturna.

En el primer helicòpter, segons fonts oficials, hi viatjava la ministra de Defensa, amb el pilot i la tripulació. En el segon aparell, segons les mateixes fonts, estava ocupat per una de les filles de Larriva, el pilot i la tripulació.

Més de 150 agents de les Forces Armades equatorianes s'han desplegat a la rodalia de l'aeroport de la ciutat de Manta per rescatar les víctimes.

El sinistre ha passat quan l'helicòpter en què viatjava la ministra ha xocat contra l'altre, cosa que ha fet que tots dos explotessin i es precipitessin a terra.

A més, segons fonts oficioses, en el moment de l'accident també sobrevolaven la zona altres helicòpters que participaven en les maniobres per provar sistemes de visió nocturna.

El vicepresident equatorià, Lenin Moreno, ha apuntat com a possible causa de l'accident "una mala maniobra" del pilot. "Sembla que una mala maniobra ha fet que una aspa d'un dels helicòpters topés amb l'altre i es precipitessin a terra", ha relatat Moreno.

El president de l'Equador, Rafael Correa, per la seva banda, ha considerat que és molt estrany que un vol amb la ministra a bord no extremés les mesures de seguretat i ha demanat la creació d'una comissió perquè s'aclareixen els fets.

Larriva, que justament havia arribat al càrrec de ministra de Defensa la setmana passada, era admiradora del president veneçolà, Hugo Chávez, i de la presidenta de Xile, Michelle Bachelet.

Anar al contingut