Santa Cruz de Tenerife

Moren els sis passatgers d'un helicòpter que ha caigut al mar a prop de Tenerife

Sis persones han mort en un accident d'helicòpter a les costes de Tenerife. L'aparell, destinat a la campanya contra incendis, s'ha precipitat al mar amb els seus ocupants a 2,5 milles de Santa Cruz de Tenerife, a la zona de Roque Bermejo. Els equips de Salvament Marítim només han aconseguit recuperar quatre cossos, mentre que els altres dos continuen desapareguts. La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ja els dóna per perduts i apunta que serà molt difícil recuperar-los, ja que, segons sembla, es troben atrapats al fusellatge de l'aparell, que s'ha enfonsat al mar.

Actualitzat

Pel que sembla l'helicòpter viatjava des de l'aeroport de Gran Canària i es dirigiria a La Palma quan s'ha precipitat al mar. L'aeronau ha caigut a la zona de Roque Bermejo, a unes 2,5 milles de la costa d'Anaga, a Santa Cruz de Tenerife. L'aparell s'ha partit en dos i la meitat de l'aeronau s'ha enfonsat a 700 metres de profunditat.

La ministra ha destacat la dificultat de recuperar els dos cossos que continuen desapareguts, perquè tot apunta que es trobarien a la part de l'helicòpter, que reposa al fons del mar. Narbona ha explicat que el delegat del govern a les Canàries, José Segura, li ha traslladat que en aquests moments no hi prou mitjans per poder recuperar els cossos.

Narbona ha traslladat el seu condol als familiars i ha expressat el seu desig de viatjar a l'illa de La Palma per expressar la seva solidaritat als companys de les sis persones que han perdut la vida. La ministra, a més, ha manifestat el seu dolor pel tràgic inici de la campanya contra incendis forestals.

La titular de Medi Ambient ha assegurat que de moment es desconeixen les causes de l'accident i ha advertit del risc que corre el personal que lluita contra els incendis forestals, no només quan participa directament en l'extinció d'un incendi, sinó també quan realitza tasques de manteniment i de prevenció del foc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut