Garland

Moren dos homes armats després d'un tiroteig en una exposició de caricatures de Mahoma a Dallas

Els sospitosos han estat abatuts per la policia després que obrissin foc contra un agent de seguretat

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort aquesta matinada als Estats Units en un tiroteig amb la policia als afores d'un centre cultural i esportiu de Garland, prop de Dallas, que acollia una exposició sobre caricatures de Mahoma. Els dos homes han arribat a l'estacionament proper al centre en un vehicle i, un cop n'han baixat, han disparat contra un membre de seguretat. Uns agents de la policia, que també custodiaven l'exposició, hi han respost i els dos homes han estat abatuts.

Unes 200 persones estaven visitant l'exposició en el moment dels fets. Un dels policies ha resultat ferit de bala a la cama i es recupera a l'hospital. Les forces de seguretat han acordonat la zona, davant les sospites que el vehicle que conduïen els homes armats pogués contenir explosius. De moment no hi ha vinculació oficial de les víctimes amb cap organització islàmica extremista. Unes hores després dels incidents, hi ha hagut les primeres concentracions davant del centre per demanar la fi de la violència.

L'exposició, anomenada "Dibuixa el profeta", havia estat organitzada al Centre Curtis Culwell per la Iniciativa en Defensa de la Llibertat Americana (AFDI), amb seu a la localitat de Nova York. La AFDI, cofundada per la controvertida activista antimusulmana Pamela Geller, va prometre un premi de 10.000 dòlars per a la millor caricatura que es presentés al concurs.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut