Bixkek

Moren dos escaladors catalans i un de valencià al Kirguizistan a causa d'una allau

Tenien entre 18 i 24 anys, i estaven fent escalada al Parc Nacional d'Ala Artxa, en una muntanya de més de 4.600 metres

RedaccióActualitzat

Dos alpinistes catalans i un altre de valencià han mort al Kirguizistan a causa d'una allau que hi va haver aquest diumenge a la tarda. Les víctimes, de 18, 24 i 24 anys, eren de Tarragona, Ripoll i Ontinyent, al País Valencià, i formaven part del Centre de Tecnificació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Estaven fent escalada al cim d'Ak-Too, de 4.620 metres, a la zona del Parc Nacional d'Ala Artxa, concretament a la glacera d'Ak-Sai, quan els va sorprendre una allau.

La resta de l'expedició es troba bé i ha treballat per recuperar els cossos dels seus companys, que ja han estat trobats.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ha confirmat que aquesta matinada ja s'ha comunicat la notícia als familiars dels alpinistes morts. També s'ha contactat amb el cos de Mossos d'Esquadra, així com amb l'ambaixada espanyola i amb l'assegurança dels expedicionaris, per començar a organitzar el rescat dels cossos, que, segons sembla, hauran de ser evacuats amb helicòpter. 

El veí de Ripoll, de 24 anys, era membre del Grup Excursionista i Esportiu Gironí; el noi d'Ontinyent, al País Valencià, de 24 anys, era de l'Associació Esportiva Pallars, i el tercer alpinista, de Tarragona i de 18 anys, formava part de l'Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista.

L'expedició, que estava formada per deu membres, va sortir de Barcelona el 16 de juny en direcció al Kirguizistan i tenia previst tornar el 15 de juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut