Restes del comboi humanitari atacat dilluns a l'oest d'Alep (EFE)
Restes del comboi humanitari atacat dilluns a l'oest d'Alep (EFE)
Alep

Moren cinc treballadors sanitaris en un bombardeig a un centre mèdic al sud d'Alep

Un cop acabada la treva, una allau de bombardejos torna a sacsejar tota la zona pròxima a aquesta ciutat siriana

RedaccióActualitzat

La treva ha acabat a Síria i els bombardejos a l'àrea d'Alep s'han intensificat des de la nit passada. Un dels atacs aeris va ser contra un centre mèdic. El bombardeig ha causat la mort de cinc treballadors sanitaris d'una ONG. Es tracta de tres infermers i dos conductors d'ambulància. En l'atac, amb avions encara no identificats, han mort també almenys una desena de rebels. No es descarta que hi hagi més víctimes entre la runa del centre mèdic, que oferia serveis d'urgència a una mitjana de 750 ferits cada mes. El raid aeri ha tingut lloc a la població de Khan Tuman, al sud d'Alep, en una zona controlada pels insurgents.

L'atac arriba l'endemà que l'ONU anunciés que aturava totes les operacions humanitàries a Síria, arran del bombardeig contra un comboi que va fer 20 morts a l'oest d'Alep i que va destruir la meitat dels camions que duien ajuda a milers de civils assetjats. Ban Ki-moon qualifica aquest atac de deliberat. El secretari general de les Nacions Unides acusa el govern d'Al-Assad de ser el responsable de les pitjors matances.  I els Estats Units han insistit a culpar Rússia de l'atac de dilluns al comboi humanitari. 

De fet, més de 3.000 nous combatents russos han arribat aquest mes al territori sirià per unir-se a les forces del seu país, que col·laboren amb les tropes del govern de Damasc, segons ha informat l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Aquesta ONG ha indicat que molts d'aquest nous milicians russos s'han desplaçat a la zona d'Al-Safira, sota el control de les autoritats sirianes, i al sud-est d'Alep, a l'espera de participar en la lluita contra els insurgents i els jihadistes d'Estat Islàmic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut