Les bombes que han caigut, suposadament, d'avions russos han destrossat l'hospital (Reuters)
Les bombes que han caigut, suposadament, d'avions russos han destrossat l'hospital (Reuters)
Damasc

Moren almenys sis civils, dos d'ells nadons, arran d'un atac aeri a un hospital sirià

El bombardeig l'haurien fet suposadament avions russos contra un hospital d'Idleb, en una zona controlada pels rebels, segons ha informat l'Observatori Sirià dels Drets Humans

RedaccióActualitzat

Els bombardejos al nord de Síria no paren. Aquest dijous hi ha hagut un altre atac aeri a un hospital, suposadament d'avions russos, que ha causat la mort d'almenys sis persones, tots civils. Dos eren nadons. N'informa l'Observatori Sirià dels Drets Humans. L'atac ha passat al nord, a la província d'Idleb, una zona controlada pels rebels, que a principi d'aquest mes van ser bombardejats amb gas sarín. En aquella ocasió van morir 87 persones, entre elles 31 nens.

Segons l'ONG, els nadons estaven en incubadores a l'hospital universitari de la població de Deir al-Sharqui i han mort per la interrupció de l'oxigen després de l'atac. El centre sanitari hauria estat bombardejat quatre vegades aquesta matinada. L'Observatori Sirià dels Drets Humans assenyala que la xifra de víctimes podria augmentar a les pròximes hores perquè hi ha molts ferits i desapareguts entre la runa.

 

 

Els últims dies han augmentat els bombardejos en aquesta zona contra centres sanitaris de poblacions sota control opositor. Aquestes accions han causat nombrosos morts i ferits, i, segons l'ONG, els avions que fan els atacs són sempre russos o del règim d'Al-Assad.

D'altra banda, una gran explosió a prop de l'aeroport de Damasc ha provocat aquest dijous diversos incendis i s'ha pogut sentir fins i tot a la capital siriana, segons ha indicat també l'Observatori Sirià dels Drets Humans. L'exèrcit acusa Israel d'atacar amb míssils una posició militar pròxima a l'aeroport. El govern hebreu no ho reconeix obertament però diu que és un pas coherent amb la seva política.

Segons un canal de televisió del grup Hezbollàh libanès, l'explosió l'ha provocada probablement un atac aeri de l'aviació israeliana, que hauria tocat diversos dipòsits de combustible. Només hi ha hagut danys materials però no víctimes.

Des de l'inici de la guerra a Síria, Israel ha fet diversos bombardejos en aquest país contra objectius del règim o de l'Hezbollàh libanès, un dels aliats de Damasc.

Anar al contingut