Saragossa

Moren vuit avis en l'incendi d'una residència de la tercera edat a Saragossa

En l'incendi també han resultat ferides de diversa consideració dotze persones més, onze ancians i una cuidadora

RedaccióActualitzat

Vuit avis han mort i dotze persones més han resultat ferides aquesta nit en l'incendi d'una residència de la tercera edat a Saragossa. Els fets han passat a la residència Santa Fe, situada a la carretera de València.

L'incendi ha començat poc després de la mitjanit quan, accidentalment, s'ha calat foc en un matalàs. El foc s'ha originat en una de les habitacions de la primera planta i ha provocat la mort de vuit dels avis que vivien a la residència i ferides de diversa consideració a onze residents i una cuidadora.

Un dels avis es troba greu, ingressat a l'UCI, i una altra dona està amb pronòstic reservat. El conseller de Sanitat del govern aragonès, Sebastián Celaya, va dir que els nou ferits menys greus serien donats d'alta al llarg de diumenge.

Els ferits s'han repartit entre l'Hospital Clínic i l'hospital Miguel Servet de Saragossa.

En el moment de l'incendi, la residència Santa Fe acollia una vintena de persones de la tercera edat.

Un foc provocat en un matalàs?

Tot apunta que una àvia que viu a la residència ha estat la culpable del foc quan ha cremat un matalàs. Continuen les investigacions, però, per aclarir els fets. 

L'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, ha anunciat que el departament municipal d'Urbanisme investigarà les condicions de la residència, amb la finalitat de comprovar quines eren les condicions en què es trobava i si complia tota la normativa municipal en matèria de seguretat, obertura i instal·lacions.

Santisteve ha decretat una jornada de dol pels vuit morts aquesta nit en l'incendi de la residència privada Santa Fe.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut