El consum d'alcohol augmenta entre els menors d'edat i preocupa els expers en addiccions (Reuters)
El consum d'alcohol augmenta entre els menors d'edat i preocupa els expers en addiccions (Reuters)
Irkutsk

Moren 54 persones a Sibèria per beure olis de bany com a substitutiu del vodka

La loció de bany portava una etiqueta que advertia que no es podia beure, però hi ha russos que consumeixen aquests productes amb alcohol perquè són més econòmics

RedaccióActualitzat

Almenys 54 persones han mort a Irkutsk, una de les principals ciutats russes de Sibèria, després de beure olis de bany perfumats que contenen alcohol tòxic. Segons les autoritats, aquesta loció de bany indica en l'etiqueta que aquest producte no és apte per al consum, ja que conté metanol, una substància tòxica utilitzada en els anticongelants. Tot i això, aquests olis s'utilitzen algunes vegades com a substitutiu del vodka perquè són més econòmics.

Les autoritats russes han obert una investigació sobre el cas i han confiscat 500 litres d'aquests olis de bany a les botigues que els venen. L'alcalde d'Irkutsk ha declarat l'estat d'emergència en la ciutat i ha anunciat la prohibició provisional de la venda de tots els components que tenen alcohol si no es tracta de begudes certificades.

El primer ministre, Dmitri Medvédev, ha ordenat al seu gabinet "solucionar" aquest assumpte després d'afirmar que l'adquisició d'aquests líquids a través de màquines expenedores, una pràctica molt estesa, era una "absoluta vergonya".

Diverses colònies i locions de gamma baixa amb alcohol es venen sense restriccions i els russos amb pocs mitjans beuen aquests productes com una alternativa més barata que els alcohols tradicionals. Això fa que cada any hi hagi moltes morts, especialment durant les festes de Nadal, quan es dispara el consum d'alcohol. Tot plegat fa que hi hagi hagut en els últims anys una explosió de la venda de líquids espirituosos al mercat negre, fins i tot adulterats, arran de l'augment dels preus, una mesura destinada, en principi, a lluitar contra l'alcoholisme.

Anar al contingut