València

Moren 41 persones a València en l'accident de metro més greu de la història d'Espanya

Fins a 41 persones han mort a causa del descarrilament d'un vagó del metro de València. A més hi ha unes 30 persones més ferides, de les quals cinc es troben greus, dos en estat crític i cinc més de caràcter moderat, mentre que la resta tenen lesions de menor consideració. L'accident ha passat quan un vagó de la línia 1 ha descarrilat i després ha bolcat. Entre les víctimes mortals hi ha 35 espanyols, 5 estrangers i una persona sense identificar.

Actualitzat

El comboi que cobria el trajecte de la línia 1 del metro de València ha descarrilat i ha bolcat en sortir de l'estació de Jesús, al barri de Patraix. Els cadàvers han estat traslladats a la Ciutat de la Justícia de València, on s'ha instal·lat el tanatori. D'altra banda, entre la trentena de ferits, n'hi ha quatre de molt greus i tres, greus.

A l'Hospital de la Fe estan ingressades una dona de 42 anys i la seva filla, d'11, veïnes de Torrent, amb pronòstic molt greu, i una dona de 30 anys, veïna de Burjassot, amb pronòstic lleu.

A l'Hospital Clínic continuen ingressats dos pacients: un home de 29 anys, amb pronòstic greu, i una dona de 40, veïna de Torrent, amb pronòstic molt greu.

A l'Hospital Doctor Peset estan ingressats tres pacients: una dona de 44 anys resident a Torrent amb pronòstic greu, una dona de 38 anys veïna d'Almàssera en estat lleu, i un home de 26 anys resident a València, amb pronòstic lleu.

A l'Hospital General estan ingressades una dona de 46 anys de Real de Montroi molt greu, una altra dona, de 41 anys, resident a Paiporta i amb ponòstic greu, i una jove de 27 anys de Picanya amb pronòstic lleu.

Els accessos al lloc del sinistre han estat tallats al trànsit i s'ha establert un perímetre de seguretat a la zona. El tall del trànsit ha causat un important embús de trànsit, ja que es troba dins l'anomenat primer cinturó de ronda que envolta la ciutat de València per la part més exterior i que té una gran intensitat de circulació de vehicles. En concret l'accident del metro s'ha produït a la zona sud de València, al costat de l'avinguda de Giorgeta i el carrer de San Vicente. A això cal afegir que l'accident s'ha produït en hora punta. A més, s'ha suspès la circulació de les línies 1 i 2 del metro i s'ha tallat el subministrament elèctric perquè els efectius puguin treballar amb seguretat. L'accident ha obligat a desallotjar 150 persones, mentre que la resta de passatgers han pogut sortir pel seu compte. El telèfon d'informació habilitat és el següent: 900 46 10 46.

Desplegament policial i mèdic

L'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha explicat l'important desplegament policial i mèdic que s'ha fet. S'han mobilitzat 250 policies i, al lloc dels fets, hi han instal·lat un centre mèdic. Els ferits més greus els han anat repartint en una vintena d'hospitals i un equip de psicòlegs ha atès els familiars de les víctimes i els ferits. Tant Rita Barberá com el president valencià, Francisco Camps, han rebut nombroses mostres de condol, com la del rei Joan Carles, la del president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, o la del president de la Generalitat, Pasqual Maragall. La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, en nom del govern espanyol, els ha ofert els mitjans necessaris.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut