Espanya

Moren 24 persones en accidents de trànsit, el doble que el mateix cap de setmana de l'any passat

Un total de 24 persones han mort a les carreteres entre el divendres i el diumenge al conjunt d'Espanya. Aquesta tràgica xifra dobla la del mateix cap de setmana de l'any 2007, i fa augmentar fins a 160 el nombre de persones que han perdut la vida a les carreteres espanyoles aquest any. A Catalunya, quatre persones han mort en tres accidents de trànsit. L'últim dels sinistres ha tingut lloc a Cubells, a la Noguera, on un home de 80 anys ha mort en una col·lisió. A última hora de dissabte, a l'autopista C-32 a l'altura de Sant Pol de Mar, un altre sinistre deixava dos morts i un ferit greu. La quarta víctima va morir dissabte a la tarda a Vinaixa.

Actualitzat

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha demanat "responsabilitat i prudència" als conductors, després d'un cap de setmana, que ha qualificat de tràgic, en què han mort 4 persones. Al conjunt d'Espanya, la xifra augmenta a 24 morts, 12 més que el mateix cap de setmana de l'any passat.

A Catalunya, l'últim sinistre mortal a les carreteres catalanes ha deixat un balanç d'una persona morta i dues més de ferides lleus en una col·lisió entre dos vehicles en un encreuament de la carretera C-26, a l'altura de Cubells. El conductor d'un turisme que travessava la carretera, Juan T. U., de 80 anys i veí de Montgai, ha mort en ser envestit per un altre vehicle que circulava per aquesta via. Els ocupants del segon vehicle han quedat ferits lleus com a conseqüència del xoc, que ha passat poc abans de la una del migdia al punt quilomètric 39,5.

El sinistre més greu

L'accident de Sant Pol va tenir lloc quan faltava mitja hora per a la mitjanit al quilòmetre 119 de l'autopista C-32 en direcció a Girona. El xoc va ser molt fort i va provocar la mort a l'instant del conductor d'un dels vehicles, Joan V. C., de 32 anys i veí de Pineda de Mar, i del seu copilot. Després, el cotxe es va incendiar i va quedar totalment calcinat.

El conductor i únic ocupant de l'altre vehicle, Rafael R. P., de 26 anys i veí de Sant Adrià de Besòs, presentava ferides de gravetat i va ser traslladat en ambulància, en un primer moment a l'Hospital Sant Jaume de Calella i posteriorment a l'Hospital del Mar de Barcelona.

Com a conseqüència de l'accident, els Mossos van haver de tallar la C-32 durant més de dues hores. La circulació va quedar restablerta cap a dos quarts de tres de la matinada, després que es poguessin retirar els vehicles accidentats i netejar la calçada.

Accident mortal a Vinaixa

Hores abans, cap a les tres de la tarda, un veí de les Borges Blanques havia mort en sortir de la via a Vinaixa. L'home, Amadeo A. C., de 40 anys, es va desviar del seu camí al quilòmetre 59 de l'N-240 i el seu turisme va anar a parar a un camp d'ametllers. La víctima era l'únic ocupant del vehicle, i va haver de ser rescatat sense vida perquè estava atrapat.

Aquest accident va obligar a donar pas alternatiu durant més de dues hores i va causar retencions puntuals a l'N-240. Segons el Servei Català de Trànsit, la circulació no es va normalitzar fins al cap de dues hores i mitja.

Anar al contingut