Fum de l'helicòpter ucraïnès abatut pels prorussos a Sloviansk.
L'helicòper ucraïnès l'han abatut prop d'Sloviansk.
Sloviansk

Moren 12 militars d'un helicòpter ucraïnès abatut pels insurgents a prop de Sloviansk

Entre els militars morts hi ha un general de l'exèrcit, segons confirma la presidència interina de Kíev

RedaccióActualitzat

Nova jornada de violència a l'est d'Ucraïna. Els rebels prorussos han abatut un helicòpter militar. Almenys han mort onze soldats i un general de l'exèrcit ucraïnès. És el segon atac més mortífer que hi ha hagut fins ara contra les tropes del país. En aquest cas, ha estat pel llançament d'un míssil terra-aire contra un helicòpter a prop de Sloviansk, a la regió de Donetsk.

Fonts de l'exèrcit de Kíev informen que "els terroristes han abatut un helicòpter Mi-8 de la Guàrdia Nacional amb projectils llançats per milicians separatistes prorussos quan els militars ucraïnesos estaven descarregant una barricada". Les mateixes fonts assenyalen que "han mort 12 militars, sis d'ells membres de la Guàrdia Nacional, inclosa la tripulació, i sis representants de les forces especials Berkut". "Un dels militars està viu però el seu estat és greu", ha apuntat l'exèrcit. 

Justament a Sloviansk és on els insurgents han informat que tenen retinguts quatre observadors de l'OSCE, l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, desapareguts des de dimarts. Asseguren que els alliberaran després d'interrogar-los.

.

 

 

Anar al contingut