Madrid

Moratinos assegura que l'últim que farà és cridar a consultes l'ambaixador a Veneçuela

La topada entre el rei Joan Carles i el president de Veneçuela, Hugo Chávez, continua portant cua. El cap de la diplomàcia espanyola, Miguel Ángel Moratinos, ha insistit que ara el més necessari és reconstruir les relacions amb Veneçuela, i no pas fer gestos extrems com cridar a consultes l'ambaixador espanyol a Caracas, com exigeix el PP. En aquest sentit, ha manifestat que això és "l'últim que s'ha de fer" .

Actualitzat

Davant de les exigències de l'oposició de cridar a consultes l'ambaixador espanyol a Caracas, Moratinos s'ha mostrat convençut que "aquesta acció" no ajudaria a resoldre la crisi ni a defensar els interessos dels espanyols. Segons el ministre, això és "l'últim que s'ha de fer" i ho considera un pas innecessari.

Per al ministre, el gest de fermesa per part d'Espanya ja el van protagonitzar el rei i el president José Luis Rodríguez Zapatero en la mateixa cimera iberoamericana de Xile. En aquest sentit, Moratinos ha tornat a defensar la "fermesa" del rei i la intervenció "molt clara, molt ferma, molt ponderada, però seriosa" del cap de l'executiu.

Tot i la crítica, el ministre ha apostat pel diàleg i el respecte mutu. Ho ha fet l'endemà que el president veneçolà anunciés que faria una "revisió profunda" de la seva relació amb Espanya i que vigilaria les empreses espanyoles.

Moratinos s'ha mostrat esperançat que la situació de conflicte que hi ha ara entre els dos països "es refredi" i s'eviti, d'aquesta manera, "declaracions i contradeclaracions que no solucionen els problemes". Aquesta voluntat de "tranquil·litat, serenitat i confiança" ha estat, precisament, i sempre segons el titular d'Afers Estrangers, la que ha traslladat a les empreses espanyoles instal·lades a Veneçuela per intentar reconduir la crisi.

Anar al contingut