Madrid

Morales diu a Madrid que lluitarà per regularitzar la situació de tots els immigrants

El president de Bolívia, Evo Morales, ha començat la seva primera visita oficial a Espanya, on es reunirà amb el rei Joan Carles i el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero. El primer actre de Morales ha estat un míting a Leganés, a Madrid, davant de 7.000 persones, on es va comprometre a lluitar per regularitzar la situació de tots els immigrants. Morales va recordar que "quan els espanyols i els europeus arribaven a Amèrica, els nostres avis mai van dir que eren il·legals".

Actualitzat
Els bolivians que resideixen a l'Estat espanyol podran votar en les properes eleccions municipals, i els espanyols residents a Bolivia, també. Aquest és un dels acords que subscriurà el president de Bolívia, Evo Morales, que és de visita oficial al país.

Abans dels actes oficials, el president de Bolívia va aprofitar la tarda de diumenge per mantenir una trobada amb milers de bolivians de Madrid. A la plaça de toros de Leganés es van aplegar prop de 7.000 persones.

Al llarg de la intervenció va carregar contra Colòmbia i el president Uribe, per haver permès la instal·lació de bases militars dels Estats Units. Morales va afirmar de forma contundent que a Bolívia no se'n podran instal·lar mai cap, perquè la nova constitució no ho permet.

El líder bolivià va prometre que treballarà per una millor llei d'estrangeria. Es calcula que a l'estat espanyol hi ha uns 100.000 bolivians empadronats i uns 200.000 en situació irregular.

Morales, a tres mesos per les eleccions presidencials, també va explicar que la crisi no ha arribat al seu país gràcies a les mesures implantades pel seu govern.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut