L'exministre franquista José Utrera Molina
L'exministre franquista José Utrera Molina
Màlaga

Mor Utrera Molina l'exministre franquista que va signar la pena de mort de Puig Antich

Una jutge argentina en va demanar l'extradició, sense èxit, per haver firmat la sentència de mort de Salvador de Puig Antich

Actualitzat

L'exministre franquista Jose Utrera Molina ha mort aquest matí a Nerja als 91 anys. 

Utrera Molina va ocupar diverses carteres ministerials en governs de Franco i també va ser governador civil de Sevilla, Ciudad Real i Burgos.

Advocat de formació, va ser un dels firmants de la pena de mort de Salvador Puig Antich. La jutge argentina María Servini de Cubría en va demanar l'extradició a l'Argentina per ser jutjat per críms contra la humanitat durant la dictadura franquista. La fiscalia espanyola es va oposar a aquestes extradicions i el govern les va denegar.

Sogre de l'exministre Alberto Ruiz Gallardón, Utrera Molina era patró de la fundació Francisco Franco. En un comunicat publicat al web de la fundació, va dir que estava disposat a querellar-se contra les víctimes del franquisme.

 

 

L'any 2010, Utrera Molina va escriure un article al diari "ABC" contra la Llei de Memòria Històrica i contra el canvi de la nomenclatura de carrers i la retirada de monuments a personalitats del règim franquista. 

 

Anar al contingut