Imatges d'arxiu d'un laboratori
Imatges d'arxiu d'un laboratori

Mor una tercera persona pel brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

Actualitzat

Tercera víctima a conseqüència del brot de legionel·losi detectat aquest dimarts a Llinars del Vallès. A més, dues persones han estat hospitalitzades i, per tant, ja són 4 els ingressats, un dels quals es troba en estat greu a l'UCI.

Segons han informat des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, els ingressats tenen entre 48 i 94 anys. Les mateixes fonts subratllen que les víctimes mortals tenien una patologia de base o factors de risc.

Les dues primeres víctimes van morir aquest dimarts, i segons Salut, també tenien patologies greus.

Tots els afectats per aquest brot de legionel·losi, o bé són veïns de Llinars o bé hi han estat durant els darrers 14 dies, el període d'incubació de la legionel·losi. No es descarta que apareguin nous casos.

L'Agència de Salut Pública ha recordat que la legionel·losi es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols i que les persones que tenen més risc són les fumadores, les que tenen malalties cròniques que afecten el sistema immunitari, i les d'edat avançada.

Conjuntament amb l'Ajuntament de Llinars del Vallès, Salut està investigant l'origen del brot amb inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara torres de refrigeració d'aigua, d'on s'han recollit mostres per analitzar-les.

 

 

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut