Cabrera de Mar

Mor una nena en una casa de colònies de Cabrera de Mar després de visitar dos ambulatoris en un dia

Una nena d'11 anys va morir la matinada de divendres en un alberg de Cabrera de Mar on passava uns dies de colònies amb la seva escola, un grup de Biscaia. La nena havia visitat aquella tarda dos ambulatoris per vòmits i mal d'estómac, però no van detectar cap motiu d'alarma i no va ser ingressada. Hores després, moria a l'alberg on passava uns dies amb altres companys. Ara, s'està pendent de l'autòpsia, que haurà d'aclarir les causes de la mort. Se sospita que podria tractar-se de meningitis i, per això, la resta de nens i nenes que eren a l'alberg han començat a rebre tractament preventiu. Un jutjat de Mataró investiga els fets.

Actualitzat

A l'alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar és on Jéssica, la nena basca d'onze anys morta, passava uns dies de colònies amb 45 nens més provinents de diferents escoles d'arreu de l'estat espanyol.

Dijous van anar d'excursió a Montserrat i la nena es va començar a trobar malament. Tenia vòmits i un dolor intens a l'estómac i, per això, es va decidir portar-la a l'ambulatori d'Olesa de Montserrat. El malestar no va desaparèixer i, a la tarda, van dur-la un altre cop al metge. Aquesta vegada, a prop de l'alberg, al CAP de Vilassar de Mar. En cap de les dues visites li van diagnosticar res prou greu per ingressar-la i la nena va tornar a dormir a l'alberg.

La situació va empitjorar durant la nit i els responsables de les colònies van avisar una ambulància poc abans de les 6 del matí. Quan el servei d'emergències mèdiques va arribar a la casa, ja no van poder fer res per salvar-li la vida. Ara s'està a l'espera del resultat de l'autòpsia, que ha d'aclarir les causes exactes de la mort.

De moment, l'Ajuntament de Kortezubi, el municipi biscaí d'on provenia la nena, s'ha reunit per estudiar possibles mesures legals per emprendre en cas que l'autòpsia determini que la mort ha estat conseqüència d'una falta d'atenció mèdica. L'alcalde, la filla del qual també es trobava a les colònies, s'ha mostrat indignat pels fets.

Davant de la possibilitat que pugui tractar-se d'un cas de meningitis, als nens que compartien l'alberg amb la nena se'ls ha subministrat un tractament profilàctic amb antibiòtic abans de tornar a les seves localitats d'origen, tres dies abans del previst i amb una carta del Departament de Salut sobre el tractament iniciat.



ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut