Castella i Lleó

Mor una dona a Castella i Lleó pel mal de les "vaques boges", la quarta víctima a Espanya

La Junta de Castella i Lleó ha confirmat que el mal de les "vaques boges" va ser la causa de la mort d'una dona de 64 anys el mes passat, a Lleó. Amb aquesta mort ja són quatre les víctimes mortals que la malaltia ha provocat a Espanya, totes en els últims tres anys. Es dóna la circumstància que el fill de la dona, de 40 anys, també havia mort a causa de la mateixa malaltia. Ara s'està investigant el cas, ja que es podria tractar del primer contagi de la malaltia entre dos membres de la mateixa família a tot el món. El Ministeri de Sanitat reitera que hi ha plenes garanties en el consum de carn i afirma que l'aparició de casos esporàdics de la malaltia entra dins de les previsions que es van fer a Europa fa més de vuit anys.

Actualitzat
La comunitat de Castella i Lleó és la que ha registrat més morts pel mal de les "vaques boges", concretament tres dels quatre casos que s'han doant. Després de confirmar la quarta víctima mortal per la malaltia de Creutzfeldt-Jacob, una dona de 64 anys de Lleó, la Junta de Castella i Lleó ha afegit que el fill de la dona ja va morir per aquest mal als 40 anys, el passat 7 d'abril a l'Hospital de Salamanca.

El marit i pare de les dues víctimes ha explicat que abans de morir tots dos presentaven els mateixos símptomes i aparentaven un quadre de depressió. En aquestes dies, s'hi ha d'afegir una tercera persona d'aquesta mateixa comunitat que va morir el passat 28 de desembre a l'Hospital de Lleó. Es tracta d'una dona de 51 anys que va patir durant els mesos previs a la seva mort símptomes semblants als de l'Alzheimer.

Però la primera mort pel mal de les "vaques boges" es va produir el juliol del 2005, quan una dona de 26 anys va morir a Madrid després de patir símptomes des del 2004.

La Junta de Castella i Lleó ha assenyalat que "no existeix risc epidemiològic per a la població" i que "l'aparició dels casos esporàdics de la malaltia no indiquen nous riscos per a la salut de la població, i entra dins de les previsions que es van fer a tot Europa ja fa més de vuit anys".
Anar al contingut