La mitjana d'edat dels afectats és de 82 anys
Blanes

Mor una de les afectades pel brot de legionel·losi detectat a Blanes

S'investiga l'origen del brot, que ha afectat 5 persones més d'entre 52 i 92 anys

RedaccióActualitzat

Salut confirma la mort de la dona de 83 anys que estava ingressada, en estat greu, a causa del brot de legionel·losi detectat a Blanes, que ha afectat 5 persones més.

Hi ha encara tres persones hospitalitzades per aquest brot, dos més que han rebut l'alta i un altre cas que està per confirmar.

A hores d'ara no se'n coneix l'origen. S'està investigant si prové d'alguna de les torres de refrigeració, i per això s'ha demanat un llistat a l'ajuntament. També s'han pres mostres dels vehicles de la neteja viària. S'espera que dilluns es tinguin els resultats. 

Els afectats, d'entre 52 i 92 anys, tenien patologies prèvies. Quatre viuen a la mateixa zona del municipi.

L'últim cas es va detectar el cap de setmana, però els primers es remunten a finals de setembre.

♦ Què és i com s'encomana la legionel·losi

La legionel·losi és una malaltia ambiental, que no es transmet de persona a persona. Es manifesta o amb febre alta i una infecció pulmonar o amb febre lleu i els símptomes de la grip, com són la tos, el mal de cap o els dolors musculars.

A Badalona, sense afectats

A Badalona s'ha detectat el bacteri de la legionel·la en dues instal·lacions esportives, que s'han tancat de manera preventiva i temporal. En aquest cas, no hi ha cap persona afectada. Es tracta del poliesportiu Casagemes i del camp de futbol Badalona Sud.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut