La zona del Passeig Marítim de Tel Aviv on han matat el turista
La zona del Passeig Marítim de Tel Aviv on han matat el turista
Tel Aviv

Mor un turista nord-americà arran de l'atac d'un palestí a Tel Aviv

L'atacant ha estat abatut per la policia després de ferir deu persones més a ganivetades, coincidint amb una visita oficial del vicepresident nord-americà Joe Biden a pocs quilòmetres del lloc dels fets

RedaccióActualitzat

Un turista nord-americà ha mort i deu israelians més han resultat ferits a Tel Aviv per l'agressió d'una persona amb un ganivet. Les víctimes passejaven per la zona turística del port de Jafa, al sud de la ciutat, quan un individu les han atacat. L'autor dels fets ha estat abatut per la policia.

Els fets han passat a pocs quilòmetres d'on el vicepresident nord-americà Joe Biden tenia una reunió amb l'expresident d'Israel Shimon Peres. Biden, que té prevista una visita de dos dies al país, ha condemnat "l'atac brutal" contra el turista i els ciutadans israelians. La víctima mortal tenia 29 anys mentre que l'agressor era un jove de 22 anys, nascut al territori ocupat de Cisjordània, i que havia entrat a Israel sense permís de les autoritats, segons ha dit l'alcalde de Tel Aviv, Ron Juldaí. Entre els ferits, n'hi ha quatre amb lesions greus.

Aquest no ha estat l'únic incident violent del dia. Tres atacants palestins han mort pels trets de la policia, dos a Jerusalem i l'altre en una localitat a prop de Tel Aviv.

Anar al contingut