Maduro afirma que l'atac amb ous que va rebre va ser una "emboscada" de l'oposició (Reuters)
Maduro afirma que l'atac amb ous que va rebre va ser una "emboscada" de l'oposició (Reuters)
Caracas

Mor un noi de 13 anys durant les protestes contra Maduro

La tensió a Veneçuela augmenta poc abans que comencin diverses mobilitzacions contra el president veneçolà

RedaccióActualitzat

L'oposició veneçolana ha convocat per a aquesta Setmana Santa una onada de mobilitzacions contra Nicolás Maduro. Unes hores abans que arrenquin aquestes manifestacions, dues persones més han mort en les protestes contra el president del país. Una de les víctimes és un noi de 13 anys. Han mort abatudes per trets dels paramilitars, segons l'oposició. El balanç ja és de quatre víctimes mortals en les dues últimes setmanes.

Una mostra de la tensió creixent que està vivint Veneçuela són els incidents que hi ha hagut aquest dimecres quan l'arquebisbe de Caracas, el cardenal Jorge Urosa Sabino, ha hagut de sortir protegit de l'església on feia missa. Els enfrontaments i crits dins del temple entre els antichavistes, que cridaven "llibertat", i els prochavistes, que cridaven lemes a favor del govern, han acabat de mala manera. Tot s'ha originat quan el cardenal ha demanat en la seva homilia "resar perquè es puguin resoldre els conflictes de manera pacífica i democràtica."

 

 

Es preveu una Setmana Santa moguda, ja que l'oposició prepara per diumenge uns actes religiosos reivindicatius. Ha anunciat, per exemple, cremar retrats del president Maduro i dels set jutges del Tribunal Suprem, a qui acusen d'un cop d'estat arran d'haver retirat i després retornat les atribucions al Parlament, que controlen els opositors.

Mentrestant, Maduro treu pit i tira més llenya al foc. Afirma que l'atac amb ous i altres objectes que va rebre aquesta setmana en un acte militar va ser una "emboscada" organitzada pels antichavistes. "S'han tornat bojos", ha dit el president del país, referint-se als opositors. I ha afegit que "el poble de San Félix es va encarregar de desfer l'emboscada, amb expressions gegants de fervor, passió, amor i suport."

Nicolás Maduro acusa els antichavistes de "sabotejar i omplir de violència algunes ciutats del país en plena Setmana Santa". I adverteix que el pes de la justícia caurà sobre aquestes persones: "Aquesta vegada no hi haurà perdó, aquesta vegada hi haurà una justícia severa i total amb els terroristes i els delinqüents. No podran amb nosaltres, no podran amb un país sencer."

Anar al contingut