Calais

Mor un immigrant en un intent multitudinari de travessar el túnel del canal de la Mànega

En les últimes hores, més de 2.000 persones han intentat entrar al Regne Unit a través de l'Eurotúnel

RedaccióActualitzat

Ha mort un immigrant al canal de la Mànega, entre França i Anglaterra. Un camió l'ha atropellat quan intentava travessar el túnel, en una incursió massiva d'unes 2.000 persones. Segons han informat fonts policials, es tracta d'un home d'entre 25 i 30 anys i d'origen sudanès. Es tracta de la novena víctima mortal en aquesta zona els últims dos mesos.

En les últimes hores, les autoritats franceses han detingut uns 200 immigrants i, a més a més de la persona morta, hi ha hagut almenys sis ferits. Cap no hauria aconseguit el seu objectiu. 

La forta pressió migratòria procedent del Mediterrani va acompanyada, aquests dies, d'un fort repunt al canal de la Mànega. Només ahir uns 2.100 immigrants van mirar d'accedir a l'Eurotúnel, que enllaça França i el Regne Unit, just el mateix dia que els governs de tots dos països es van reunir a Londres per prendre mesures. De fet, des de principis d'any 37.000 persones han estat interceptades en aquest túnel fronterer. 

Cameron: "Situació molt preocupant"

Des de Singapur, on hi fa una visita oficial, David Cameron ha qualificat la situació al port de Calais de "molt preocupant". El primer ministre britànic ha promès més mesures de seguretat "per posar fi a tot això."

Cameron ha expressat la seva solidaritat "amb els estiuejants que tenen dificultats en l'accés a Calais pels incidents" i s'ha compromès a treballar amb França per resoldre aquest problema. "No té sentit buscar culpables. Es tracta de treballar amb els francesos, d'aplicar mesures de seguretat addicionals, invertir més on calgui.... El Regne Unit sempre hi estarà disposada", ha afirmat el mandatari britànic. Fonts del ministeri de l'Interior han assenyalat que Londres i París han acordat treballar conjuntament per repatriar els immigrants als seus països d'origen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut