Girona

Mor un home tirotejat a l'aparcament d'una discoteca a Girona

Un home ha mort a trets aquesta matinada a Girona, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra. Els fets han passat a l'aparcament d'una discoteca situada al polígon Mas Xirgu de Girona, a la zona dels antics cinemes Lauren, cap a dos quarts de cinc de la matinada, quan un jove ha disparat contra un home després d'una discussió per afers amorosos i l'ha matat, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. Els Mossos ja han detingut dues persones, el presumpte agressor, que està sent interrogat, i un jove de dinou anys per haver-lo encobert.

Actualitzat

La víctima, de 21 anys i nacionalitat dominicana, i l'agressor, de 23 anys i nacionalitat hondurenya, s'han barallat per una dona a la discoteca Latin Enjoy, de Girona, freqüentada per ciutadans d'origen sud-americà.

Segons fonts pròximes a la investigació, després de la baralla l'agressor ha marxat cap al cotxe i ha esperat que la víctima sortís del local. Quan l'ha vist, se li ha acostat amb el cotxe, darrere la nau d'una botiga de mobles que hi ha en aquest polígon industrial, i li ha disparat un tret al pit que li ha causat la mort.

El presumpte autor de l'homicidi ha fet servir una escopeta de perdigons de fabricació casolana anomenada "ximba" o "xilena", que ha disparat a boca de canó quan la víctima ha sortit del local d'oci, segons han informat els amics de la víctima. També han indicat que l'agressor havia mantingut disputes amb el grup d'amics de la víctima i es vanava de ser el cap d'una banda, de la qual no han ofert més detalls.

Els testimonis han facilitat la identitat de l'agressor, que havia fugit amb un cotxe de color blau, i els agents l'han detingut aquesta mateixa matinada quan anava a casa seva, acusat d'un delicte d'homicidi.

A la tarda, la policia ha detingut un jove de dinou anys i nacionalitat hondurenya com a encobridor del presumpte homicida. Segons apunten els Mossos, el noi acompanyava l'autor material de l'homicidi en el vehicle amb què ha fugit del lloc dels fets.

Segona mort violenta de l'any

Aquesta és la segona mort violenta que es produeix a la província de Girona, aquest 2008. El passat 7 de gener, una dona va morir a Salt després de precipitar-se per una finestra des del segon pis on vivia amb la seva parella.

L'home, de nacionalitat equatoriana, està en llibertat amb càrrecs perquè la jutge va considerar que no hi havia prou proves per imputar-li el delicte d'homicidi, però la investigació segueix oberta i el cas està sota secret de sumari.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut