Equip aeri del 061 en una imatge d'arxiu
Equip aeri del 061 en una imatge d'arxiu
Osca

Mor un home mentre practicava salt base al congost de Mont-rebei

Les cordes del paracaigudes s'han enredat i la víctima ha xocat contra una paret

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha rescatat aquest diumenge el cos d'un home sense vida al congost de Mont-rebei després d'haver tingut un accident mentre practicava salt base.

Les cordes del paracaigudes s'han enredat i la víctima ha xocat contra la paret d'Aragó de Mont-rebei, al terme municipal de Viacamp i Llitera (Osca). La Guàrdia Civil ha rebut l'avís a les 10.45 hores del matí i hi ha enviat efectius del GREIM (Grup de Rescat i Intervenció a la Muntanya) acompanyats d'un metge del 061. Quan han arribat al lloc dels fets l'home encara seguia en vida.

L'home presentava múltiples fractures i ha mort poc després a causa de la gravetat de les ferides. El cos ha hagut de ser traslladat al dipòsit de Benasc amb helicòpter perquè es trobava en un lloc de difícil accés.

Un cap de setmana de rescats

Dissabte la Guàrdia Civil va fer sis rescats. Totes les persones evacuades han patit caigudes o relliscades que els han provocat lesions, però estan tots fora de perill.

Aquest diumenge la Guàrdia Civil ha rescatat quatre persones més. Un d'ells ha patit una caiguda que li ha provocat una fractura en el costat esquerre. Als altres tres els han rescatat del barranc Fons, on van haver de passar la nit de dissabte a diumenge. Els familiars van veure que no tornaven a casa i van avisar la Guàrdia Civil. Finalment, els han rescatat sans i estalvis i sense cap lesió.

Anar al contingut