Sant Esteve Sesrovires

Mor un home detingut per la Policia Local de Sant Esteve Sesrovires

L'home ha picat amb el cap contra el terra quan fugia i ha mort poc després de ser detingut i emmanillat

RedaccióActualitzat

Un home ha mort aquest dilluns al matí mentre estava detingut per la Policia Local de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. L'actuació policial s'ha iniciat a les cinc de la matinada, quan els agents han rebut una trucada d'un vigilant del polígon industrial de Ca n'Estella alertant-los sobre dues persones que hi rondaven en actitud sospitosa.

Arran de l'avís, la Policia Local s'hi ha desplaçat, però només ha trobat un dels homes, que en aquell moment estava sortint de la nau industrial. Quan la policia l'hi ha donat l'alto per identificar-lo, l'home ha fugit corrent. Dos agents de la policia local han començat a perseguir-lo a peu, fins que en el gual d'entrada a la nau, entre la vorera i l'asfalt, l'home ha caigut i s'ha donat un cop a la cara

Ja al terra, l'home ha ofert resistència. Segons la policia local, aleshores han actuat amb "la força necessària" per detenir-lo i emmanillar-lo. Però poc després d'aconseguir-ho, el detingut ha perdut el coneixement i ha acabat morint tot i els intents de reanimació de la Policia Local, que ha actuat en un primer moment, i del SEM, que ha arribat més tard.  

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra, alertada per la policia local, s'hi ha desplaçat també per mirar de detenir el segon sospitós. Però quan han arribat a la nau, el detingut ja havia mort

Ferran Pradell, inspector en cap de la policia local de Sant Esteve Sesrovires, ha explicat a "Els matins" de TV3 que els policies en arribar "veuen una persona que està marxant del lloc" i que "sembla ser que la persona intenta entrar en una altra empresa", i que "en ser requerit per segona vegada per la policia marxa corrent i cau a terra". 

L'alcalde de Sant Esteve Sesrovires ha afirmat que cal investigar el cas.

Per la seva banda, el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, que ha donat a conèixer els fets durant una entrevista a "Els matins" de TV3 ha subratllat que es tracta d'una mort durant una detenció feta per "la Policia Local d'un ajuntament del Baix Llobregat" i que quan els Mossos d'Esquadra han arribat l'home ja devia ser mort.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s'hi han desplaçat i s'han fet càrrec de la investigació.

L'autòpsia haurà de determinar ara les causes de la mort, que de moment es desconeixen.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut