Alacant

Mor un home a Los Alcázares, a Múrcia, arrossegat per una riuada a causa del temporal

El riu Segura es desborda a Oriola i obliga a desallotjar diversos veïns, i tanquen les escoles de 130 municipis del País Valencià

RedaccióActualitzat

Un home de 40 anys ha mort aquest dilluns al matí a la localitat de Los Alcázares, al Mar Menor, a Múrcia, arrossegat per una riuada a causa del temporal. Segons informen els serveis d'emergència, la força de l'aigua ha arrossegat l'home fins a una piscina, on ha mort ofegat.

La Regió de Múrcia no registrava des del 1945 pluges tan generalitzades i persistents com les d'aquests últims dies. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, la meitat del percentatge de pluja que cau durant tot l'any en aquesta comunitat autònoma ho ha fet durant aquest mes. Això suposa que aquest desembre està sent el més plujós dels últims 75 anys.

Al País Valencià, el riu Segura s'ha desbordat en tres punts d'Oriola, la capital del Baix Segura. Això ha obligat a desallotjar diversos veïns. En aquesta zona s'han acumulat fins a 277 litres per metre quadrat des de divendres passat. El president del govern de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, ha informat aquest matí que no hi ha risc que el Segura es desbordi al seu pas per la comunitat murciana.

Classes suspeses al País Valencià

Mentrestant, 130 municipis valencians han decidit suspendre les classes aquest dilluns a causa del temporal. El tancament dels centres és generalitzat a la comarca del Baix Segura, amb poblacions com Torrevella i Oriola. També s'han suspès les classes en altres localitats d'Alacant, com Elx i Santa Pola, al Baix Vinalopó, o Altea i Dénia, a la Ribera Alta.

El govern valencià ha enviat tècnics a diferents centres per si hi ha cap problema derivat de les fortes pluges que estan caient en aquests municipis. Es tracta d'un centenar d'instal·lacions que tenen antecedents d'incidències en casos de meteorologia adversa.

La Generalitat Valenciana concreta els municipis afectats en un comunicat després que aquest diumenge va desmentir un text fals que circulava per les xarxes en què s'anunciava que les classes quedaven suspeses a tota la comunitat autònoma.

Aquest cap de setmana, la tempesta al País Valencià va causar dos morts: divendres un home de 30 anys va caure amb el seu cotxe dins una séquia a Castelló i l'endemà, dissabte, un home gran va ser arrossegat per una onada quan passejava per la cala de Finestrat, a la Marina Baixa.

I també a Mallorca

També s'han suspès classes en 17 municipis de Mallorca, entre els quals els de la serra de Tramuntana. El motiu és que han empitjorat les condicions meteorològiques i s'ha tingut en compte la "dificultat d'accés" a aquests municipis.

Entre les localitats que han tancat els centres educatius hi ha Ses Salines, Llucmajor, Andratx, Deià, Sóller i Pollença. La mesura ha afectat més de 5.800 alumnes i també els estudiants del Conservatori de Mallorca.

A la resta de les Balears, tot i el temporal, les escoles han obert amb normalitat. L'excepció ha estat el CEIP Santa Agnès, d'Eivissa, on s'han suspès les classes per unes goteres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut