Màlaga

Mor un home a causa d'un brot de legionel·losi a Benalmàdena

Un home de 68 anys ha mort a causa d'un brot de legionel·losi detectat a la localitat malaguenya de Benalmàdena. Segons ha informat el departament de salut andalús, la malaltia ha afectat 14 persones més, dues de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives. Tots els malalts, però, evolucionen bé. La torre de refrigeració del Club de Gel s'apunta com a origen de la infecció, ja que les anàlisis de les mostres d'aigua indiquen que té elevades concentracions de legionel·la.

Actualitzat

La víctima va ingressar el passat 2 de juliol a l'Hospital Clínic Universitari de Màlaga però ja va notar els primers símptomes de la legionel·la el 25 de juny, quatre dies abans del tancament de la torre de refrigeració del Club de Gel de Benalmàdena.

Mentrestant, els altres catorze afectats evolucionen favorablement, tot i que dos encara estan a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Clínic. Nou afectats més estan ingressats en el mateix centre, mentre que un ho està a l'Hospital Carlos Haya de Màlaga, un altre a l'hospital privat de Xanit a Benalmàdena i un altre a casa.

La Delegació de Salut ha assegurat que en les últimes 48 hores no s'ha detectat cap nou cas de legionel·la. En aquest sentit, l'Ajuntament del municipi ha volgut destacar que la infecció ja està controlada, tot i que ha lamentat la mort "produïda per una irregularitat perfectament salvable" .

Per la seva banda, els serveis jurídics del consistori estudien retirar la concessió municipal a l'empresa adjudicatària del Club de Gel, una unió d'empreses formada per la filial de Construcciones Vera, Gecosol Wellness i Neosport. La fiscalia, per contra, ha obert diligències sobre el cas en saber-se que l'empresa de la piscina coberta i d'una pista de gel era conscient que existia la infecció i no va tancar les instal·lacions. Una negligència per la qual se'ls podria imputar un delicte contra la salut pública.

Anar al contingut