Barcelona

Mor un excursionista de Cornellà de Llobregat en estimbar-se al costat francès de la Pica d'Estats

L'home, localitzat pels cossos de la Gendarmeria d'alta muntanya i dels Bombers francesos, hauria caigut uns 200 metres a prop de la zona del coll de Sotllo

RedaccióActualitzat
Un excursionista de 48 anys, veí de Cornellà de Llobregat, ha mort en precipitar-se pel vessant francès dels Pirineus mentre feia una ruta prop del límit fronterer, al costat de la Pica d'Estats, ha informat la Gendarmeria.

L'accident va passar aquest dissabte, quan el muntanyenc baixava de la Pica d'Estats, un cim de més de 3.000 metres entre Catalunya, França i Andorra, per una aresta en direcció al coll de Sotllo, va explicar un portaveu del grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya de l'Arieja.

Des d'aquesta cresta, a uns 2.900 metres, l'home va caure per un desnivell d'uns 200 metres i va acabar en una zona de neu. Els equips de rescat l'han traslladat a la base aèria de Pamiers-Les Pujols, segons ha concretat el portaveu.

Un testimoni que va presenciar el sinistre va avisar els serveis de rescat catalans que, quan van comprovar que el cadàver havia quedat atrapat a França, van avisar els seus homòlegs francesos, amb els quals van procedir a evacuar-lo. Mitjans locals informen que un helicòpter es va desplaçar a la zona amb un metge a bord, que hauria confirmat la mort de l'excursionista.

El cadàver va ser traslladat amb helicòpter a la Gendarmeria, des d'on s'han realitzat els procediments per a la repatriació.

Anar al contingut