Saldes

Mor un escalador en caure a la cara nord del Pedraforca

Els Bombers de la Generalitat l'han pogut rescatar encara amb vida, però ha mort mentre el traslladaven a l'hospital

RedaccióActualitzat

Un escalador de 36 anys i veí de Bellvís (Pla d'Urgell) ha mort aquest dissabte en caure mentre feia la canal de Riambau, a Saldes (Berguedà). Segons les primeres informacions, l'escalador s'ha estimbat a causa d'una esllavissada de pedres a la cara nord del Pedraforca.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 10.41 del matí i han pogut localitzar el muntanyenc pels volts de dos quarts de 12. Un cop els efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) han accedit a la zona on es trobava amb un helicòpter l'han pogut rescatat amb l'ajuda d'una grua. L'escalador, però, ha mort mentre el traslladaven a un centre hospitalari a causa de la gravetat de les ferides.

Dos ferits al Pedraforca i a Montserrat

Els Bombers han atès, també al Pedraforca, un home de 27 anys i veí de Vallirana que ha patit un traumatisme cranial en caure-li una pedra al cap. L'excursionista era entre els municipis de Gósol i Saldes, en un lloc de difícil accés. El Servei d'Emergències Mèdiques l'ha evacuat a l'Hospital General de Berga.

Al massís de Montserrat, una dona de 27 anys ha resultat ferida en caure mentre feia la via ferrada de les Dames, a Collbató. S'ha donat un fort cop al cap, a l'esquena i a les costelles i ha estat evacuada en estat greu a l'Hospital Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat. En el rescat hi han treballat efectius del GRAE amb un helicòpter i tres dotacions terrestres dels Bombers.

 

Anar al contingut