Benasc

Mor un escalador català de Barcelona en un barranc del Pirineu d'Osca

Un escalador català de Barcelona, de 52 anys, ha mort al Pirineu d'Osca després de quedar enredat amb les cordes quan feia ràpel en un barranc. Segons informa la subdelegació del govern a Osca, l'accident va passar dissabte a la tarda al barranc de Literola, al municipi de Benasc. Prop d'allà, a la localitat de Broto, ha mort un altre barranquista. Es tracta d'un home de 46 anys veí de Múrcia que presentava traumatismes al tòrax i la pelvis.

Actualitzat
El cos de l'escalador barceloní l'han recuperat amb moltes dificultats de la zona del barranc del Literola. Les tasques per recuperar el cos, dutes a terme per personal especialitzat en muntanya de la Guàrdia Civil, han estat tan complexes que fins i tot un dels rescatadors ha quedat ferit per la caiguda d'una pedra.

El cos del segon escalador l'han localitzat al barranc Sorrosal. Finalment, un helicòpter de la Guàrdia Civil ha rescatat un altre barranquista accidentat al barranc de La Foz de la Canal. En aquest cas, és un home de 50 anys, nascut a Alemanya i que viu a França, que s'ha trencat la tíbia i el peroné.
Anar al contingut