Saint Paul

Mor un dels creadors del mític joc de rol "Dracs i masmorres"

Ha mort als 61 anys Dave Arneson, cocreador del món fantàstic del joc de rol "Dungeons and Dragons". La seva família ha informat de la mort dimarts passat d'Arneson en un hospital de Saint Paul, als Estats Units, després de lluitar durant dos anys contra un càncer. Als anys 70, Dave Arneson i Gary Gygax van crear un joc de rol fent servir caràcters medievals i criatures mítiques que va tenir un gran èxit entre els adolescents i que van batejar amb el nom de "Dracs i masmorres". Es considera el primer joc de rol modern i el pare de tots els videojocs de rol.

Actualitzat
Als anys 80 la cadena de televisió CBS va crear una sèrie de dibuixos animats basada en el joc; la sèrie estava centrada en les aventures de quatre nois i un unicorn, va tenir una gran popularitat i es va traduir a diversos idiomes.

Amb les noves tecnologies, els personatges de "Dracs i masmorres" es van convertir en protagonistes de videojocs i també de dues pel·lícules de cinema. Actualment, "Dracs i masmorres" continua sent el joc de rol més conegut i venut, amb uns 20 milions de jugadors a tot el món.
Anar al contingut