Marràqueix

Mor un altre dels espeleòlegs accidentats a Marroc

De l'equip de tres persones, dos són els morts, i l'equip continua la feines de rescat del tercer integrant

RedaccióActualitzat

Mor José Antonio Martínez Jiménez, un altre dels espeleòlegs accidentat a l'Atles marroquí, segons ha comunicat el ministeri de l'interior espanyol.

Són dos, per tant, els morts a Marroc a causa de l'accident que van patir en un penya-segat quan feien una excursió i van quedar atrapats al fons d'un barranc de la serralada de l'Atles.

Les autoritats marroquines van informar aquest dissabte que un dels tres excursionistes, Gustavo Virues, un advocat de Cadis de 41 anys, va morir en caure daltabaix del penya-segat, de 400 metres de profunditat.

Aquest diumenge, els equips de rescat han continuat les tasques per recuperar els cossos de les dues víctimes del lloc de l'accident, així com per evacuar el tercer excursionista que està ferit. L'operació de rescat, que s'ha reprès al matí, és complicada perquè el rescat s'ha de fer manualment amb l'ajuda de cordes, per la complexa orografia del terreny.

Els tres espeleòlegs espanyols van desaparèixer dimarts en una zona muntanyosa al sud del país, a prop de Marràqueix.

Segons fonts diplomàtiques espanyoles, dos són agents de la Policia Nacional que eren al Marroc de vacances amb un grup de 9 persones que havia sortit de Sevilla.

Les forces de seguretat marroquines els buscaven amb equips especials i helicòpters, però a la zona on es van perdre hi havia molta boira, fet que dificultava les feines de recerca i rescat.

Els tres desapareguts pertanyen a la Federació Andalusa de Muntanyisme i tenien molta experiència en espeleologia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut