Illa de La Palma

Un agent forestal mort i 2.500 evacuats en l'incendi que ja ha cremat 3.500 hectàrees i continua sense control a La Palma

Un home alemany, detingut com a presumpte responsable d'un foc que ja ha afectat unes 3.000 hectàrees

RedaccióActualitzat

L'incendi que crema a l'illa de La Palma, a les Canàries, des de dimecres i que ha provocat la mort d'un agent forestal i ha obligat també a evacuar unes 2.500 persones com a mesura de precaució, ja han arrasat unes 3.500 hectàrees, segons ha confirmat en roda de premsa el president del govern canari, Fernando Clavijo, que ha apuntat que el que més els preocupa és el flanc sud del foc.

Més de 200 efectius, amb el suport d'onze mitjans aeris, treballen per tercer dia per controlar el foc:

Malgat tot, les autoritats insulars estan satisfetes perquè les condicions meteorològiques d'aquesta nit passada feien pensar que el foc podia evolucionar encara més de pressa del que ho ha acabat fent.

Un agent forestal mor en l'incendi

La víctima és un agent forestal, de 54 anys, segons ha assegurat l'Associació de Treballadors de les Brigades de Reforç contra Incendis Forestals al seu compte de Twitter.

De moment, però, no se saben les causes de la mort de l'agent forestal en aquest incendi, que va començar després de les dues del migdia d'aquest dimecres al municipi d'El Paso.

El foc ja ha afectat unes 3.000 hectàrees i avança en un front d'uns 400 metres.

2.500 persones evacuades

Arran de l'incendi, aquest dijous s'han evacuat unes 2.500 persones, que a hores d'ara encara no han pogut tornar a casa. Al matí se'n van evacuar unes 700 en diversos punts de l'illa com a mesura preventiva. Al vespre, es van desallotjar 1.800 veïns més de quatre barris de Fuencaliente com a mesura de precaució davant l'avanç de les flames. D'aquesta manera, els desallotjats arriben als 2.500.

La Guàrdia Civil ja ha detingut un home per la seva presumpta implicació en l'incendi forestal. Es tracta d'un ciutadà alemany, de 27 anys, que, segons ha explicat, va anar de ventre a la muntanya i, després de netejar-se, va cremar el paper higiènic que havia fet servir i el foc es va estendre ràpidament al sud del Parc Nacional de la Caldera de Taburiente.

A la xarxa s'han penjat diverses imatges que mostren la virulència de les flames:

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut