Ankara

Mor tirotejat l'ambaixador de Rússia a Turquia

L'agressor és un policia que ha cridat "Alep" i "venjança" a l'hora de disparar-li, mentre inaugurava una exposició

RedaccióActualitzat

L'ambaixador rus a Turquia ha mort després de ser tirotejat durant la inaguració d 'una exposició a Ankara, segons ha confirmat el Ministeri d'Afers Estrangers rus. El Kremlin ho ha qualificat d'"atac terrorista". 

Un testimoni ha assegurat que el diplomàtic, Andrei Karlov, ha rebut entre quatre i cinc trets, i ha afegit que l'assaltant ha cridat "No s'oblidin d'Alep, no s'oblidin de Síria" i "Déu és gran" a l'hora de disparar-li. L'atac ha passat la vigília de la reunió prevista a Moscou entre els ministres d'Exteriors de Rússia, l'Iran i Turquia per tractar sobre l'alto el foc a la ciutat siriana. La trobada es manté, tot i la mort de l'ambaixador.

Les forces de seguretat turques han abatut l'agressor. Segons l'alcalde d'Ankara, l'agressor era un policia de 22 anys que no estava de servei en el moment del tiroteig.

Aquest és el moment dels fets, al Centre d'Art Contemporani.

 

Erdogan i Putin ho qualifiquen de "provocació"

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha telefonat al seu homòleg rus, Vladímir Putin, per informar-lo del detall dels fets, que posen a prova les relacions entre els dos països. En un vídeomissatge, Erdogan qualifica l'atac de "provocació" que busca perjudicar la normalització de les relacions amb Rússia. "Tant l'administració russa como la turca són conscients d'això i no ho permetran", ha afegit. 

Per la seva banda, Putin també ha parlat de provocació i ha anunciat que investigadors russos es desplaçaran a Turquia per investigar el cas. També ha apuntat que vol garanties per part de Turquia sobre la seguretat dels diplomàtics russos.

Els Estats Units i les Nacions Unides han condemnat l'atac, que ha causat tres ferits més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut