Loach, a l'esquerra, a la pel·lícula "The Queen", de la BBC el 2006
Loach, a l'esquerra, a la pel·lícula "The Queen", de la BBC el 2006

Mor Rosemary Leach, una de les protagonistes d'"Una habitació amb vistes"

L'actriu anglesa tenia 81 anys

RedaccióActualitzat

L'actriu anglesa Rosemary Leach va morir dissabte en un hospital de Londres després d'una breu malaltia, segons ha explicat la seva agent. Nascuda a Much Wenlock el 18 de desembre de 1935, li faltaven menys de dos mesos per complir els 82 anys.

Un dels seus papers més recordats va ser a la pel·lícula "Una habitació amb vistes", dirigida el 1985 per James Ivory i basada en una novel·la d'E. M. Forster. Interpretava el paper de Mrs. Honeychurch, mare de la protagonista -paper que feia Helena Bonham Carter. El paper li va valer ser nominada com a millor actriu secundària en els premis de l'Acadèmia Britànica de Cinema i Televisió. Anteriorment, va ser nominada per "That'll Be The Day" ("Aquell serà el dia"), dirigida el 1973 per Claude Whatham.

Actriu també de teatre, va guanyar un Premi Olivier pel seu paper a "84 Charing Cross Road".

En televisió, havia intervingut en alguns episodis de la comèdia "My family", en el paper de Grace.

Loach era filla de dos mestres i va estudiar a la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic de Londres. Va debutar en el teatre el 1955 i va formar part de diverses companyies. Als anys 60 va debutar a televisió. En total, va participar en 17 pel·lícules i en el mateix nombre de sèries de televisió.

 

Anar al contingut