Mor per l'explosió d'un cigarret electrònic

Actualitzat

Que fumar provoca càncer, malalties respiratòries i d'altres tipus i que escurça la vida és un fet sabut. També és sabut que l'acte de fumar, en segons quins entorns, també provoca víctimes. És el cas, per exemple, dels conductors que perden de vista per uns instants la carretera mentre busquen el cigarret o mentre l'encenen. Però ara s'ha sabut que fumar pot provocar la mort per explosió.

Un home ha mort a Florida arran de l'explosió del cigarret electrònic amb què vapejava. Segons l'autòpsia, Tallmadge D'Elia, de 38 anys, va morir quan el cigarret va esclatar i les peces metàl·liques que el formaven es van convertir en "metralla". Dos bocins del cigarret electrònic es van convertir en "projectils que li van causar ferides al cap", segons el diari "Tampa Bay Times". En l'autòpsia, amb un redactat més asèptic, el forense descriu la troballa de fragments del cigarret dins el crani de l'home.

Tallmagge D'Elia, en una foto del seu compte a Facebook
 

A Tallmadge D'Elia el van trobar a casa seva, al complex turístic de Sant Petersburg, a Florida, mort amb ferides al cap i el 80% del cos cremat arran de l'incendi causat per l'explosió del cigarret.

Als Estats Units s'han documentat 195 explosions i incendis provocats per cigarrets electrònics. 133 persones han patit ferides.

El cas de l'home de Florida és la primera mort de què es té constància al país. L'any 2015, un jove de Colorado es va fer una fractura al coll i va perdre totes les dents arran d'una explosió de cigarret electrònic.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut