Idaho

Mor Maureen O'Hara, coneguda pel seu paper a "L'home tranquil"

O'Hara ha mort a casa seva a Bois, a Idaho, escoltant la seva cançó preferida, de la pel·lícula que ella va coprotagonitzar, "L'home tranquil"

RedaccióActualitzat

L'actriu Maureen O'Hara, la reina del Technicolor, ha mort als 95 anys d'edat, segons ha comunicat el seu mànager.

O'Hara ha mort de mort natural a casa seva a Bois, a Idaho, els Estat Units. El mànager ha explicat que estava envoltada per la seva família i amics i ha mort escoltant la seva cançó preferida, de la pel·lícula que ella va coprotagonitzar, "L'home tranquil". Precisament serà recordada sobretot per pel·lícules que va fer amb John Wayne

Maureen Fitzsimons va néixer el 17 d'agost de 1920 a Ranelagh, un suburbi de Dublín. La seva mare, Marguerita, va ser una dotada contralt i el seu pare, Charles, tenia un negoci a Dublín i, a més, era copropietari d'un equip de futbol, ​els Shawrocks Rovers.

Maureen era la segona dels seus sis fills. La noia va demostrar caràcter des de jove. Va participar en programes de ràdio i teatre infantils i va ser admesa en el prestigiós Abbey Theater de Dublín.

El 1938, Maureen O'Hara va participar en la seva primera pel·lícula, el musical "Kicking the Moon Around", amb un petit paper de secretària. La seva importància va créixer en el seu següent film, "My Irish Molly".

Poc després, la seva vida va canviar per sempre quan va participar en un càsting en el qual hi havia el gran actor anglès Charles Laughton, que quan va veure la jove Fitzsimons, va quedar embruixat. La va fitxar per participar en la pel·lícula "Posada Jamaica", dirigida per Hitchcock. Però, abans de rodar, li van canviar el nom pel de Maureen O'Hara.

A partir d'aquest moment la carrera de Maureen O'Hara se situa als Estats Units. També amb Laughton va rodar "Esmeralda, la zíngara" (1939). Hollywood va quedar meravellat amb la bellesa d'aquesta gitana irlandesa i els bons papers van començar a arribar.

Maureen no havia fet encara els 20 anys. Per aquesta època van començar els amors de l'actriu, ja que es va casar per primera vegada, encara que el matrimoni seria anul·lat dos anys després. Després es va tornar a casar, aquesta vegada amb el director Will Price. El matrimoni també va fracassar i la parella es va divorciar en 1953. Van tenir una filla. Molts anys després, el 1968, sembla que Maureen O'Hara va trobar per fi l'home de la seva vida, un general de l'exèrcit amb el qual va estar casada fins que es va morir, el 1978.

Les dècades 40 i 50 van ser les de més èxit de Maureen O'Hara i el seu rostre es va convertir en un dels reclams per al públic. En "Que verda era la meva vall", l'actriu va donar vida a la germana gran d'una família de miners de Gal·les. També va treballar en pel·lícules com "Río Grande", "Bressol d'herois", "Escrit sota el sol" i "L'home tranquil". Tres d'aquests films van ser protagonitzats per John Wayne. L'amistat entre Wayne i la O'Hara va continuar viva fins la mort de l'actor.

Va fer moltes pel·lícules més durant els anys 40 i 50. L'últim paper significatiu va ser l'any 73 en el film "The Red Pony". Després ja només intervindria esporàdicament en algun producte televisiu, fins a arribar al seu últim paper al telefilm "L'últim ball" de l'any 2000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut