Mary Tyler Moore rebent un dels seus últims premis fa cinc anys (Reuters)
Mary Tyler Moore rebent un dels seus últims premis fa cinc anys (Reuters)
Nova York

Mor Mary Tyler Moore, "La chica de la tele"

L'actriu nord-americana va protagonitzar aquesta sèrie, molt popular als anys 70, i films com "Gent corrent" i obres de teatre a Broadway com "Esmorzar amb diamants"

RedaccióActualitzat

L'actriu nord-americana Mary Tyler Moore ha mort als 80 anys. L'intèrpret estava ingressada en un hospital de Connecticut, als Estats Units, per problemes de salut greus derivats de la diabetis que patia. Als anys seixanta va participar en eal "Show de Dick Van Dyke". Uns anys després va protagonitzar un dels serials de més èxit de la televisió de l'època, "La chica de la tele".

Amb "The Mary Tyler Moore Show", que és com es deia el programa televisiu en la seva versió original, l'actriu va rebre 4 Emmy i 1 Globus d'Or. De fet, al llarg de la seva carrera va guanyar 7 dels 15 Emmy als quals va estar nominada.

 

 

Robert Redford va comptar amb ella per a la pel·lícula que representava el seu debut com a director, "Gent corrent". Mary Tyler Moore va estar nominada a l'Òscar com a actriu protagonista. No es va endur el guardó, però sí que va guanyar el Globus d'Or per aquest treball. També va protagonitzar als escenaris de Broadway, "Esmorzar amb diamants", amb Richard Chamberlain.

Mary Tyler Moore va ser diagnosticada de diabetis tipus 1 als 33 anys i des de llavors es va dedicar a sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.

Anar al contingut