Mor l'historiador i hispanista britànic Raymond Carr als 96 anys

Carr era considerat un dels grans historiadors contemporanis especialitzats en Espanya

RedaccióActualitzat

L'historiador i hispanista britànic Raymond Carr va morir diumenge als 96 anys, segons ha informat el també hispanista Paul Preston en un acte a Barcelona.

Carr era considerat un dels grans historiadors contemporanis especialitzats en Espanya gràcies a llibres com "Estudios sobre la República y la Guerra Civil Española", "Historia de España", publicat el 2007, i "España 1808-2008", del 2009.

Va ser professor d'Història Iberoamericana a Oxford, director del Saint Anthony's College durant vint anys i membre de la Reial Acadèmia Britànica i l'Acadèmia d'Història Espanyola.

A Espanya, va rebre distincions com el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials, el 1999. El jurat d'aquell guardó va destacar que els llibres de Raymond Carr van renovar els estudis sobre la modernització contemporània del país i es van convertir en models d'investigació històrica. En el seu discurs d'agraïment, Raymond Carr va recordar que es va apassionar per Espanya arran d'una visita de viatge de nuvis a Torremolinos, als anys 50.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut