José Antonio Alonso quan era portaveu del PSOE al Congrés
José Antonio Alonso quan era portaveu del PSOE al Congrés
Madrid

Mor l'exministre socialista José Antonio Alonso als 56 anys

Era amic personal de José Luis Rodríguez Zapatero, i va ocupar les carteres d'Interior i de Defensa durant els seus governs

RedaccióActualitzat

José Antonio Alonso, ministre de l'Interior i de Defensa durant els governs de Rodríguez Zapatero, ha mort a Madrid als 56 anys a causa d'un càncer de pulmó. Nascut a Lleó, era jutge de professió i amic personal d'infantesa de Zapatero. 

En el seu primer govern va ser ministre de l'Interior, fins al 2006, quan va rellevar José Bono en la cartera de Defensa. L'any 2008 va passar a ser portaveu del Grup Socialista al Congrés i el 2012 va abandonar la política per motius de salut. Alonso, que ha mort a l'hospital Ramón i Cajal de Madrid, també va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i portaveu de l'associació Jutges per la Democràcia.

Minut de silenci al Congrés

El Congrés dels Diputats ha fet aquest dijous al matí un minut de silenci en memòria d'Alonso. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha donar el pèsam a la família, i després del minut de silenci els diputats li han dedicat un aplaudiment.

 

Anar al contingut